Rövid leírás

A Vakinfo Magyarországon élő, informatikai alapismeretekkel rendelkező látássérült számára a mindennapi élethelyzeteket megkönnyítő alkalmazás lenne.

Vakinfó

Kiíró: Elemirehab

  • 250000 Ft

    Kampány Cél
  • Ft

    Eddig összegyűlt
Kampány állása :
0%
Minimum amount is Ft Maximum amount is Ft
Ft
Nyugat -Dunántúl

Elemirehab

2 Kampány | 0 KedveltKampány

Lásd teljes.

Kampány leírás

Szervezetünk elsődleges feladata a látássérültek, mint önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került emberek segítése. Munkánkat Nyugat Dunántúl egész területére kiterjesztjük. Rehabilitációs szolgáltatásainkat és programjainkat az egész ország területéről látogathatják.

A fogyatékosság új, emberjogi értelmezése a fogyatékosság nem betegség, hanem a társadalmi sokszínűség része.

A fogyatékosság „a fogyatékos személyek és az attitűdbeli, illetve a környezeti akadályok kölcsönhatásának következménye, amely gátolja őket a társadalomban való teljes és hatékony, másokkal azonos alapon történő részvételben”.

Az Országos Fogyatékosságügyi Programhoz kapcsolódóan a környezeti akadályok beazonosítása és lebontása, így a karitatív tevékenységeket a társadalmi tudatformálásnak, a komplex szolgáltatás-szervezésnek, az átfogó kodifikációs és implementációs folyamatnak és nem utolsó sorban, az akadálymentesítésnek kell felváltania. Az egyezmény értelmében a környezethez való akadálymentes hozzáférés kialakítása és fenntartása szoros összefüggésben van a fogyatékos emberek egyenlő esélyű hozzáféréshez való jogával.

Jelen projektünkben az infokommunikációs akadálymentesítés szorosan kapcsolódik ahhoz az elképzeléshez, hogy a látássérült személy a társadalmi folyamatok aktív részesévé váljon, képes legyen az önálló ügyintézésre, önálló életvitelre a digitális technológia segítségével. Jelen projekt lehetőséget nyújt arra, hogy a szolgáltatások egyenlő eséllyel legyenek hozzáférhetők, az igénybe vevő állapotának megfelelő önállósággal, különösen a látássérült funkciókban sérült személyek számára akadálymentes, kiszámítható, értelmezhető, és érzékelhető legyen.

A célunk, hogy azok a látássérültek, akik számítógépet vagy okoskészüléket használnak, a számukra legfontosabb információkat erre a platformra integráljuk.
A Vakinfo a legfontosabb a követelménye:
az összes vakos vagy akadálymentes oldalak begyűjtése kategorizálva
-RSS feedek híroldalak gyors információinak leközlése (mint a hírgyűjtő oldalak)
-saját hír vagy blog rész biztosítása a csak látássérülteknek szóló hírek leközlésére
-belső WIKI oldal, hatás tanulmányok, látássérültekkel kapcsolatos információk, oktató anyagok témák szerinti rendezése, keresése
-időjárás, havaria, pollen – allergia és közlekedés információk
-Továbbá: önkormányzatok elérhetősége, háziorvosok elérhetősége, óvodák, iskolák elérhetősége..stb.
-egyszerű fórum használata (regisztrációhoz kötött) email marketinggel egybekötve
-GEO kisokos (bankkártya automaták, civil szervezetek, vakbarát munkahelyek, autobuszállamások, vasútállomások, nyilt wifi hálózatok, rendőrség, tűzoltóság, mentők, bentlakásos intézmények, további cégek, vállalatok. stb..)

A weboldalon való navigáció egyértelmű kell, hogy legyen informatikai ismeretekkel rendelkező látássérülteknek PC (JAWS, NVDA, ZOOMTEXT), Android Talkback és Iphone Voiceover használatával való akadálymentes kezelés.

Szeretnénk, ha e képességekkel rendelkező oldalnak minél több sorstárs felhasználója legyen. Emellett természetesen ne csak sorstársak használják, de a platform kialakítása miatt több embertársunk tudjuk megszólítani.

AJÁNLATUNK:

5000 Ft vagy több

Egy köszönöm és az elkészült projektnél megemlítünk mint támogatónk!
0 támogatók