Rövid leírás

Látássérült személyeknek akadálymentes készülékeket szeretnék biztosítani oktatással egybekötve Iphone készülékekkel. Az eszközök kezelését akadálymentesítését a Voiceover és életvitelt segítő applikációkkal oldanánk meg, továbbá igény esetén otthoni hálózati eszközöket is mi konfigurálnánk be.

Infokommunikációs akadálymentesítés

Kiíró: Elemirehab

  • 550000 Ft

    Kampány Cél
  • Ft

    Eddig összegyűlt
Kampány állása :
0%
Minimum amount is Ft Maximum amount is Ft
Ft
Nyugat -Dunántúl

Elemirehab

2 Kampány | 0 KedveltKampány

Lásd teljes.

Kampány leírás

Magyarországon a látássérült emberek az egyik legkiszolgáltatottabb célcsoport.

A látássérülés meghatározása tehát szemészeti alapokon nyugszik, ám a nevelés-oktatás szempontjából gyógypedagógiai értelmezésű: a látássérülés okán, mértékén, keletkezésének idején túl figyelembe veszi az egyéni sajátosságokat, azt, hogy a látássérült egyén mennyire akadályozott a mindennapokban, az ismeretszerzésben, a tájékozódásban, a kommunikációban, illetve azt, hogy mely képességeinek fokozott használata, fejlesztése segíti az ismeretszerzését, tájékozódását, kommunikációját, életvitelét stb.

Magyarországon gyógypedagógiai szempontból azokat a tanulókat tekintjük látássérülteknek, akiknek látásteljesítménye az 100%-os ép látáshoz viszonyítva két szemmel és korrigáltan (szemüveggel) 33% alatti. A látássérülést befolyásoló tényezı továbbá a szembetegség mivolta – azaz a degeneratív folyamatok -, és a látótérkiesés mértéke ellenére gyengén látást jelenthet.

A KSH 2001 népszámlálás adatai szerint látássérült személyek száma Veszprém megyében 2258 fő volt.

A célcsoport tekintetében a többség idős ember, az időskori az úgynevezett szemfenéki meszesedés, orvosi kifejezéssel makula-degenerációval él.

A megyei egyesület létszáma körülbelül 500 fő melyből 200 aktív taggal rendelkezik, megyei szinten több helyi csoportra van szegmentálva melyek külön költségvetéssel és vezetéssel rendelkeznek. A helyi szervezetek egymástól 30-90 kilométer távolságra találhatók meg egymástól.

A tagok közt elvétve található jó anyagi körülmények között élő látássérült akik ezen eszközök megvásárlását beszerzését megengedhetik maguknak, de vannak olyanok is (sajnos a nagy többség) akik szerény körülmények ellenére képesek lennének ezen eszközök kezelésének elsajátítására, de anyagi helyzetük és az agglomerációtól való távolságuk miatt nem tehetik meg e készülékek beszerzését.

A látássérültek közül körülbelül 30 ember vett már részt informatikai elemi rehabilitációban 2014 óta, így ők rendelkeznek alapvető tudással a készülékek elsajátításával kapcsoltban

A tagok jelentős része rászorul családtagjaik vagy az egyesület vagy más szociális segítségére. Bevételeiket tekintve a többség már nyugellátásban, vagy rokkant ellátással rendelkezik. Olyan látássérültek is vannak azért az egyesületben, akik jelenleg valamilyen munkakőrt betöltenek (aktív munkavállalók), így az ő életüket is jelentősen könnyebbé teheti ezen okoskészülék használata.

AJÁNLATUNK:

25000 Ft vagy több

Támogatásodért cserébe 150 ezer forint hirdetési támogatást biztosítunk neked PR formában egy hírportálon!
0 támogatók